1. Риба тон е генерично (родово) название, под което се крият няколко вида риба, като например лефер. Филето на риба тон е изключително плътно, месесто и насищащо. Това е добре предвид по-високата му цена, защото с порция от 120-150г чисто филе, комбинирано със свежа салата, може напълно да задоволите нуждите си за едно хранене.
2. Когато купувате консерва с риба тон, внимавайте изрично да е упоменато, че това е филе от риба тон, а не парчета. Винаги се запознавайте със съдържанието на етикета, за да можете точно да калкулирате приетия протеин.
3. Средно голяма порция от 150г риба тон освобождава 22г протеин и 1г мазнини.
4. За да повишите приема на протеин за едно хранене, можете да прибавите към рибата извара или нарязано на ситно твърдо сварено яйце.
5. По-голяма част от мазнините на риба тон са здравословни омега-3 мастни киселини. Повишената употреба на този вид мазнини се свързва с повишено изгаряне на телесни мазнини и подобрено възстановяване.
Остави коментар